PROEVERIJ

Liefde in de pan

Ooit had ik faalangst op koken. Dacht vrijwel altijd dat mijn eters het ‘toch wel niet lekker zouden vinden’. Ik heb me erover heen gezet en ben me gaan verdiepen in recepten. De Liefde in de Pan is de Glimlach aan tafel!
  • Inspiratie haal ik uit nieuwe technieken (slowcooking, sousvide bereiding, koken zonder pakjes en zakjes), kookboeken van chefkoks, blogs op internet van andere hobbykoks. En ik kocht wat mooi ‘kookgereedschap’ (Crockpot slowcooker, Demeyere pannen, Scanpan Tajine, Cobb barbeque, Wonderbag) om de feestvreugde te verhogen. En wat dan ook leuk is: chefkoks aan het werk zien op internet of bij 24Kitchen op TV. Er zijn er velen, sommigen zijn inmiddels mijn favorieten zoals Jeroen Meus, Maroeska Metz of Jamie Oliver. Soms is het ‘going-back-in-the times ….. zoals funny Julia Child. Inmiddels ben ik een enthousiaste hobbykok die ook kookt voor > 24 personen. 
  •  
Favoriete recepten

Boeuf bourguignon van Julia Child

Gehaktbal á la de Librije

Zalm sous-vide bereid

Goulash uit de slowcooker

Chili con carne Jamie Oliver

Thaise kip kokos noedel soep

Stoofvlees met bier & appelstroop

Paella met kip en garnalen

Naanbrood met burrata

Indische hachee

ACQUA PAZZA Vis in ‘gek water’

Kabeljauw met zuurkool

Prachtige kookromans
  • Poké Superbowls gezond en in balans
    Fruit en groente, zaden en kruiden… Ontdek hoe je superfood combineert tot een heerlijke superbowl. 50 recepten voor een gezond, uitgebalanceerd en volwaardig gerecht!
  •  
  • Hoe dan?!  | Maroeska Metz
    Een prachtig geillustreerd kookboek (120 recepten) met links naar leerzame videofilmpjes voor trips & trics.
  •  
  • Foodtocht door Friesland
    een gids langs boeren en telers, producenten en aanbieders van streekproducten met achtergrondinformatie over de eetcultuur in de verschillende delen van de provincie.
  •  
  • In stock cooking
    Een boeiend boek voor iedereen die van voedsel houdt, verspilling wil verminderen en graag kookt.
  •  
  • Mari plukt de dag
    Mari Maris weet alles over groenten. Ze woont in Frankrijk, is kok, verbouwt haar eigen groenten en vertelt er heel leuk over.
  •  
  • Simpel | Yotam Ottolenghi
    Uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, met uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties.
  •  
  • Sous-vide thuis | Lisa Q. Fetterman
    Sous vide koken, een voorheen restaurant techniek nu ook voor de enthousiaste thuiskok eenvoudig toe te passen.
  •  
  • Spicewise | Michel Hanssen
    Een inspirerend kookboek in het bijzonder voor mensen met een zoutarm dieet. Heerlijke kruidenmengsels en recepten waar pure smaken goed tot zijn recht komen.

© 2021 - Sentio | partner voor Anders Organiseren