Ordenen Op jonge leeftijd leerde ik van mijn ouders organiseren, structuur aanbrengen en plannen. Ik hou er nog steeds van om overzicht en orde in mijn werk, huis en financieen te hebben en te houden. Ik heb dat talent op veel manieren kunnen toepassen zowel privé als in werk.

Waarnemen en verwoorden  Ik werd fysiotherapeut waar ik de basis van goed waarnemen en interpreteren leerde. Altijd op zoek naar de kern en oorzaak van iets; een mogelijke conclusie samenvatten en overbrengen aan de cliënt én een werkende oplossing zien te realiseren in goed overleg.  Het heeft me nooit meer losgelaten en werd mijn missie ….. hoe kan ik aan iets of iemand ‘recht’ doen?

De geest wendt, zoekt een andere plaats

Loslaten  Na een forse emotionele crisis was het tijd voor herijken: ‘zwakte omzetten in kracht. Dat heb ik gedaan door trainingen rond energetisch werken. Er ging een wereld voor me open. Ik leerde hoe gebeurtenissen en ervaringen diep op zielsniveau kunnen inwerken en hoe je jezelf kan bevrijden van negatieve en belemmerende overtuigingen. Het versterkte mijn missie …..  hoe kan ik ook aan mijzelf  ‘recht’ doen?

Opruimen  Ik ontdekte ook de betekenis van het hebben en bewaren van spullen. Ik was veel energie, tijd en geld kwijt aan het kopen en onderhouden van spullen in en rond mijn huis. En leerde dat er minder fijne energie kan ‘kleven’ aan spullen die horen bij een bepaalde periode van je leven. Ik kreeg er last van en wilde mijn leven vrijer maken.

Ontrommelen  Ik ging weg doen wat in de weg zat of niet meer goed voelde. Vaak verhuizen hielp ook om ont-rommeld te gaan leven. Minder en al opgeruimde spullen laat zich veel makkelijker beheren en zonder stress verhuizen! Ik heb nu veel minder spullen om voor te zorgen, schoon te maken en op te bergen. Mijn huis geeft me nu rust en vrijheid én ik hou veel tijd over voor echte essenties. En dat voelt heerlijk.

Relativeren  Nog meer tijd en rust, ik ben met vervroegd pensioen! Geen directe frustraties meer over het arbeidsmarktsysteem, gekke en vervelende bazen, beperkende regels en procedures. Mijn dingen doen in eigen tempo en ritme, gezond, gegrond, bezield en beheerd. En nu in mijn 67e levensjaar?  Wordt vervolgd….

……. de geest wendt, zoekt een
nieuw  plan – een andere plaats
eenvoudiger, minder belast
door wat is geweest.

Een andere plaats
ik word erdoor geroerd –
die oude droom van gaan
een beter mens te worden
gewoon door op te staan
en naar een andere plaats te gaan.

Het raadsel. Het oude
onverklaarbare ontplooien.
De bomen in het park
herinneren zich plots het bos.
Het wordt weer mogelijk om te gaan.

Wendell Berry
Uit: De aquarius samenzwering – M. Ferguson.
Persoonlijke En Maatschappelijke Transformatie In De Tachtiger Jaren.

© 2021 - Sentio | partner voor Anders Organiseren