TijdSparen - de kunst van vragen en geven.

No more throw away people | Edgar Cahn oprichter TimeBanks USA

“Aan sommige mensen is al heel lang niet meer gevraagd wat ze kunnen. Ze zijn gewend dat er alleen maar dingen mis gaan in hun leven en dat ze alleen maar hulp kunnen vragen. Dat is geen goede zaak als het gaat om eigenwaarde. Mensen vragen niet graag om hulp maar geven het liever”.
Jenny Zwijnenburg (sociaal werker Dock Rotterdam)

TijdSparen
TijdSparen

TijdSparen – het concept.

TijdSparen is een manier om mensen én een groep sterker te maken.  Als je een uur iets voor een ander doet, verdien je een punt –  een TijdSparen Oer  –  die betaald wordt door die ander.  Die Oer kan je zelf weer gebruiken om te betalen voor iets wat iemand weer voor jou doet.  Ook is er elke maand een bijeenkomst in de vorm van een PotLuck:  er wordt gezamenlijk gegeten, iedereen brengt een (zelfgemaakt) gerecht mee. Je leert elkaar kennen en wisselt ervaringen en verzoeken uit. 

Stichting TijdSparen Nederland wil mensen met elkaar verbinden op basis van gelijkheid en wederkerigheid. Hierdoor voelen mensen zich sterk en zelfstandig, verbonden en niet alleen. TijdSparen brengt mensen bij elkaar en inspireert hen tot inzetten van hun kracht ten behoeve van de anderen in de groep en de groep zelf. 

TijdSparen NL wil een bijdrage leveren aan sociaal-maatschappelijke doelen 
door samenwerking met lokale en regionale zorgorganisaties, wijkteams, bibliotheken,
scholen,  buurtinitiatieven en vrijwilligerorganisaties.