Koken & fun

Ooit had ik faalangst op koken. Dacht vrijwel altijd dat mijn eters het ‘toch wel niet lekker zouden vinden’. Ik heb me erover heen gezet en ben me gaan verdiepen in recepten. Inspiratie haal ik uit nieuwe technieken (slowcooking, sousvide bereiding, koken zonder pakjes en zakjes), kookboeken van chefkoks, blogs op internet van andere hobbykoks. En ik kocht wat mooi ‘kookgereedschap’ (Crockpot slowcooker, Demeyere, Scanpan Tajine, Cobb barbeque, Wonderbag) om de feestvreugde te verhogen.

En wat dan ook leuk is: chefkoks aan het werk zien op internet of 24Kitchen op TV. Er zijn er velen, sommigen zijn inmiddels mijn favorieten zoals Jeroen Meus, Maroeska Metz of Jamie Oliver. Soms is het ‘going-back-in-the times ….. zoals Julia Child. Inmiddels ben ik een enthousiaste hobbykok die ook kookt voor > 24 personen.


Hier een aantal van mijn favoriete recepten:

Boeuf bourguignon van Julia Child met verse zilveruitjes
Boeuf bourguignon van Julia Child
Gehaktbal á la de Librije
Gehaktbal á la de Librije
Oosters gemarineerde kabeljauw
Oosters gemarineerde kabeljauw
Indische hachee uit de slowcooker
Indische hachee uit de slowcooker

 

Naanbrood met buratta
Naanbrood met buratta
Chili con Jamie Oliver
Chili con Jamie Oliver
Zalm sous-vide bereid
Zalm sous-vide bereid
Acqua Pazza
Acqua Pazza
Paella met kip en garnalen
Thaise kip kokos noedel soep
Goulash uit de slowcooker
Stoofvlees met bier & appelstroop
Kabeljauw met zuurkool
Kabeljauw met zuurkool