Inspiratie uit boeken

Twee Westerse vrouwen die China van binnenuit hebben leren kennen: de Amerikaanse schrijfster Pearl S. Buck in de eerste decennia van de 20ste eeuw, en schrijfster Bettine Vriesekoop met enige regelmaat sinds de jaren zeventig.  Buck (1892 – 1973) kwam in China als dochter van een predikant die vooral de arme boerenbevolking wilde bekeren. Opgroeiend tussen de Chinezen gaf dat haar een unieke blik op het toentertijd in het westen volstrekt onbekende land. Daarover schreef zij later zo overtuigend dat Pearl S. Buck de eerste vrouw was die de Pulitzerprijs ontving voor haar boek De Goede Aarde (1932). Later won ze ook als eerste Amerikaanse vrouw de Nobelprijs voor Literatuur (1938). Vlak ervoor moest zij China verlaten om er nooit meer te kunnen terugkeren.  Vanuit de VS zette zij zich in voor mensen- en kinderrechten. Onder andere door de oprichting van het Welcome House, voor kinderen van Amerikaanse soldaten en Aziatische vrouwen.  In dit boek deelt Bettine haar fascinatie voor Pearl met de lezer, en zoekt zij bij haar naar de kern van het China-gevoel.Twee Westerse vrouwen die China van binnenuit hebben leren kennen: de Amerikaanse schrijfster Pearl S. Buck in de eerste decennia van de 20ste eeuw, en schrijfster Bettine Vriesekoop met enige regelmaat sinds de jaren zeventig.

Buck (1892 – 1973) kwam in China als dochter van een predikant die vooral de arme boerenbevolking wilde bekeren. Opgroeiend tussen de Chinezen gaf dat haar een unieke blik op het toentertijd in het westen volstrekt onbekende land. Daarover schreef zij later zo overtuigend dat Pearl S. Buck de eerste vrouw was die de Pulitzerprijs ontving voor haar boek De Goede Aarde (1932). Later won ze ook als eerste Amerikaanse vrouw de Nobelprijs voor Literatuur (1938). Vlak ervoor moest zij China verlaten om er nooit meer te kunnen terugkeren. Vanuit de VS zette zij zich in voor mensen- en kinderrechten. Onder andere door de oprichting van het Welcome House, voor kinderen van Amerikaanse soldaten en Aziatische vrouwen.

In dit boek deelt Bettine haar fascinatie voor Pearl met de lezer, en zoekt zij bij haar naar de kern van het China-gevoel.

De geschiedenis van Suriname, de voormalig Nederlandse kolonie is er een van duisternis en slavernij, maar wie goed zoekt vindt ook veel hoop en levenskracht. Raoul zelf is het levende bewijs: zijn voorouders hebben op de een of andere manier overleefd. Tijdens zijn zoektocht, waarin hij kennismaakt met Surinaamse schrijvers, denkers en verzetshelden, ontdekt hij dat de kracht van de jaguar onmisbaar is geweest voor het land, en beseft hij hoeveel ieder mens daarvan kan leren.

Paradijs in de polderHoopvolle taal gezocht! Paradijs in de polder duikt in de wereld van taal & tekens om onze band met natuur en landschap te versterken. Paradijs in de polder. Ontdek wat landschap je vertelt is een optimistisch en speels werkboek met serieuze ambities. Arita rekt je geest op en scherpt de zintuigen. Tientallen oefeningen sporen je aan om contact te maken met Nederlands landschap. Paradijs in de polder moedigt je aan te struinen, te dolen, gedachtesprongen te maken, je te verwonderen en op ontdekkingsreis te gaan in eigen land.

Het Tzolkin levenspadenboek.Deze eeuwenoude kalender laat dagelijks zien welke energie er beschikbaar is om jou te ondersteunen op je levensreis. Gebruik je dit boek elke dag als kompas voor je leven, dan stem je af op de tijd als spiraal die je steeds weer nieuwe kansen biedt om te groeien en creëren. Stap voor stap ontdek je hoe je jouw kwaliteiten op een constructieve manier kunt inzetten om te worden wie je werkelijk bent, het beste uit jezelf te halen en te genieten van je levensreis.

Vrouw HolleVrouw Holle is de hoofpersoon in het boek van Annine van der Meer; zij neemt je mee op een tijdreis. Je springt in de put en landt diep in jezelf, in je eigen vrouwelijke wijsheid, jouw eigen andere wereld.  De tijd van de matriarchaten, samenlevingen van vrede en balans. Van wijsheid.Een must-read voor onderzoekers in de vrouwenpsychologie. De volledige geschiedenis van Vrouwe Holde, de zegenrijke, aan iedereen verteld.

Wilka ZeldersDit boek geeft een basisoverzicht van je energetische anatomie. Je krijgt meer inzicht in de werking van het chakrasysteem, de drie centra van kracht, de vier energielichamen en bijbehorende vermogens, yin- en yangkrachten en het pijnlichaam. En je gaat ontdekken hoe al deze energetische systemen in de basis met elkaar samenhagen en samenwerken. Tot besluit worden mogelijkheden voor (zelf)genezing en energetische healing aangereikt.

 

Scheppend levenScheppend Leven neemt ons mee op een zoektocht naar spirituele wetmatigheden, die helpen in overeenstemming met onze ware natuur en onze planeet te leven. Het boek verbindt (kwantum)wetenschap met universele spirituele wetmatigheden verbindt én praktische handvatten aanreikt om dit dagelijks toe te passen. Het beschrijft de grondbeginselen van energetisch beheer. Deze tonen de samenhang tussen energie, informatie, tijd, ruimte, liefde en bewustzijn. 

VeranderdiagnoseDit boek is een inleiding tot de organisatiediagnostiek met de nadruk op de lastigste veranderingsprocessen: die van onderop. Op een visueel aantrekkelijke en ongebruikelijke manier wordt dit specialisme behandeld via kunstvormen. Aan de hand van achtentwintig schilderijen en litho’s, twintig films en elf gedichten wordt de lezer wegwijs gemaakt in het stellen van veranderdiagnoses. 

De Ontembare vrouw…… vele bekende en minder bekende sprookjes, mythen en verhalen uit de hele wereld. Op betoverende wijze worden van deze oude teksten haarscherp de diepere betekenis uitgelegd. De verhalen en archetypes zijn gekozen om vrouwen moed te geven. In elke vrouw zit een krachtige drijfveer, vol goede instincten, gepassioneerde creativiteit en een tijdloos weten. De ontembare vrouw, die de instinctieve natuur van vrouwen representeert. Deze ‘wilde’ vrouw is de oervrouw – ze verandert niet, ongeacht de cultuur, het tijdperk of de politiek. Ze is wat ze is en ze is volmaakt.